ua en ru

Княжицький звинуватив російського бізнесмена Кагаловського у фальсифікації справи проти нього

Народний депутат з фракції "Народного фронту" Микола Княжицький звинуватив російського бізнесмена Костянтина Кагаловського у фальсифікації справи проти нього. Про це повідомляє прес-служба телеканалу Еспресо.TV, що належить нардепу.

"Микола Княжицький переконаний, що ініціатором цієї фальшивки є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський, який протягом останніх місяців проживає в Москві. Між Княжицьким та Кагаловським виник конфлікт після того, як останній хотів запросити ведучим програм ТВі російського пропагандиста, віце-президента компанії "Роснефть" Михаїла Лєонтьєва, який в Україні оголошений персоною нон грата. Лєонтьєв, за його твердженням, є другом дитинства Кагаловського та його хресним батьком", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Кагаловський неодноразово погрожував Княжицькому сфальсифікованим кримінальним переслідуванням у Камбоджі та його викраденням. У Камбоджі, за даними місцевої преси, Кагаловський вважається одним з основних інвесторів.

Княжицький звинуватив російського бізнесмена Кагаловського у фальсифікації справи проти нього

"Кагаловський знаходиться у дружніх стосунках з прем'єр-міністром Камбоджі та віце-прем'єрами цієї країни, які на його запрошення та його коштом неодноразово прилітали до нього в Київ та в Лондон. Звернення Камбоджі до Інтерполу було здійснене 11.03.2015 року. Дивним виглядає той факт, що заява про злочин, який нібито відбувся, подана через чотири роки. Це сталося відразу після того, як відбувся візит до Москви міністра закордонних справ Камбоджі, який допомагав організовувати Кагаловський. Сам візит відбувся з 2 до 4 березня", - зазначається в повідомленні прес-службі телеканалу.

Як повідомляється, Княжицький переконаний, що тиск та погрози на його адресу, а також спроби його скомпрометувати організовані московськими спецслужбами через те, що він ініціював заборону російських пропагандистських телеканалів та серіалів, які паплюжать Україну та українців. З відповідним зверненням та заявою до МВС України та органів Інтерполу.

Нагадаємо, Княжицького оголошено в розшук Інтерполу.

Сам Княжицький стверджує, що в момент інциденту в Камбоджі перебував у Києві.

При цьому напередодні сам нардеп звернувся в міліцію за фактом погроз та тиску на його адресу.