ua en ru

Князєв розповів, коли у Нацполіції запрацюють детективні відділи

Князєв розповів, коли у Нацполіції запрацюють детективні відділи Фото: Сергій Князєв (mvs.gov.ua)

Вже подано 167 заявок на керівників цих органів на 25 вакансій

Голова Національної поліції Сергій Князєв розповів, що в кожному обласному управлінні поліції відділи за детективним напрямком запрацюють у 2018 році. Це має статися раніше, аніж запрацює Державне бюро розслідувань, сказав Князєв в інтерв’ю "УНІАН".

"У нас трохи швидше пройде конкурс на керівників цих підрозділів, ніж у колег в ДБР. Можу сказати, що на сьогодні (станом на 20 грудня, - ред.) подано 167 заявок на керівників цих органів на 25 вакансій. Тобто конкурс не великий, не 300 людей на місце, але ми поставили великі обмеження. Тобто не можуть пройти якісь філософи. Існує вимога щодо оперативного, слідчого та поліцейського досвіду роботи, юридичної освіти", - сказав Князєв.

За його словами, якщо в якомусь регіоні не відбудеться конкурс і не буде знайдений достойний кандидат, буде оголошено новий конкурс.

"Думаємо, що до кінця цього чи на початку наступного року постараємося призначити керівників підрозділів і поставимо завдання разом з керівниками обласних управлінь, з кримінальних і слідчих підрозділів - сформувати на конкурсній основі робочий колектив", - додав голова Нацполції.

Нагадаємо, як повідомив 20 грудня 2017 року голова ДБР Роман Труба, Державне бюро розслідувань має розпочати свою роботу не пізніше 1 вересня 2018 року.