ua en ru

Князєв розповів про криміногенну ситуацію в Україні

Князєв розповів про криміногенну ситуацію в Україні Фото: Сергій Князєв (kmu.gov.ua)

Князєв заявив, що у різних регіонах України різна специфіка криміногенної ситуації

Голова Національної поліції України Сергій Князєв охарактеризував криміногенну ситуацію в регіонах України. Про це Князєв розповів на брифінгу у Львові, повідомляє ZIK.

Так, за словами очільника Нацполіції, західна Україна має в рази меншу криміногенну ситуацію на вулицях, аніж східні області. Крім того, Князєв повідомив, що в Україні зменшився рівень вуличної злочинності. Разом з тим, спостерігається ріст кількості вбивств під час вчинення розбійних нападів на домівки громадян.

"Такий вид злочинності традиційно притаманний передмістям Києва і Одеській області. Сьогодні керівник поліції Київської області повідомив про шість смертей, які сталися під час розбійних нападів" , - повідомив Князєв, додавши, що у різних регіонах різна специфіка криміногенної ситуації.

Зокрема, за словами Князєва, у Запорізькій області "є інша хвороба" - розбійні напади на фермерів.

"Харківська і Дніпропетровська області - стабільні, там цілий рік вчиняються зухвалі злочини, але там з плином часу збільшується поліцейська присутність і фаховість працівників кримінальної поліції, є можливість звітувати про чисельні затримання організованих злочинних груп", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше Князєв повідомляв, що 88% умисних вбивств і замахів вже розкрито поліцейськими.