ua en ru

Прем'єр держради КНР запропонував Греції викупити урядові облігації і пообіцяв підтримку економіці країни

Прем'єр держради Китаю Вень Цзябао запропонував грецькій владі викупити урядові облігації цієї країни і пообіцяв підтримку економіці Греції. Відповідну заяву політик зробив після зустрічі з грецьким прем'єром Георгіосом Папандреу. Він знаходиться з офіційним дводенним візитом в Афінах, його супроводжує глава Центробанку КНР Чжоу Сяочуань,низка китайських чиновників і бізнесменів.

В.Цзябао оголосив також про створення спеціального фонду в 3,6 млрд євро, кошти якого будуть використані для допомоги грецьким судноплавним компаніям виконати дані раніше зобов'язання по покупці китайських вантажних кораблів. Сторони також уклали угоди про співпрацю в області туризму, передає телеканал Deutche Welle.

Греція гостро потребує іноземних інвестицій в економіку. У травні 2010 р. країна отримала економічну допомогу від Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду в 110 млрд євро.

В.Цзябао після завершення візиту до Греції відправитися до Брюсселю, де відвідає саміт Європейського союзу, а потім зробить візити до Італії, Німеччини і Туреччини.