ua en ru

КНДР заявляє, що Сполучені Штати роблять неминучою війну на Корейському півострові

КНДР заявляє, що Сполучені Штати роблять неминучою війну на Корейському півострові Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин на нараді з військовими (kcna.kp)

КНДР звинувачує США в "конфронтаційних підбурюваннях"

Міністерство закордонних справ Північної Кореї (КНДР) повідомило, що початок війни на Корейському півострові під тиском Сполучених Штатів Америки є встановленим фактом. Залишається тільки питанням часу, коли саме вона почнеться, передає Reuters.

Представник міністерства закордонних справ КНДР звинуватив офіційних представників США в "конфронтаційних підбурюваннях" за те, що вони поставили півострів на грань війни.

"Ми не хочемо війни, але не переховуємось від неї. Залишається питання: коли почнеться війна?" - заявив представник міністерства.

Нагадаємо, США в середу, 6 грудня, почнуть військові навчання за участю надзвукових стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer, які пройдуть комбіновану підготовку до бою в повітряному просторі Південної Кореї.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг заявив, що балістичні ракети Північної Кореї здатні долетіти до Європи і Північної Америки. "Саме з цієї причини ми повинні максимально тиснути на Північну Корею, з використанням дипломатичних засобів, політичних засобів, але перш за все - з повним і прозорим застосуванням економічних санкцій", - підкреслив Столтенберг. Крім того, він зазначив, що НАТО буде продовжувати забезпечувати "надійні засоби стримування" проти КНДР.