ua en ru

У КНДР заявили про намір проводити ракетні випробування щотижня

У КНДР заявили про намір проводити ракетні випробування щотижня Фото: прапор КНДР

Північна Корея продовжить випробування ракет "на щотижневій, щомісячній та річній основі"

Північна Корея продовжить випробування ракет "на щотижневій, щомісячній та річній основі", незважаючи на міжнародний осуд і збільшення військової напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами Америки. Про це заявив глава департаменту МЗС КНДР по відносинах зі США Хан Сон Рел, передає ВВС.

За його словами, якщо влада США буде "настільки нерозумною, щоб використовувати військові засоби", це призведе до "повномасштабної війни".

Нагадаємо, раніше віце-президент США Майкл Пенс повідомив про "кінець ери стратегічного терпіння" щодо КНДР. За його словами, стосовно Північної Кореї можливі будь-які заходи, і країні слід відкинути сумніви щодо рішучості США бути "разом із союзниками".

16 квітня 2017 року Північна Корея намагалася запустити ракету невстановленого типу, проте запуск виявився невдалим. Спроба була зроблена після того, як напередодні у Пхеньяні вперше показали нові балістичні ракети. Інформацію про запуск пізніше підтвердили американські військові. Як заявили в командуванні Збройних сил США, ракета вибухнула відразу після старту.