ua en ru

КНДР запустила балістичну ракету з підводного човна

КНДР запустила балістичну ракету з підводного човна Фото: запуск корейської ракети з підводного човна

Ракета успішно стартувала, але розбилася під час польоту

Північна Корея 8 липня запустила балістичну ракету з підводного човна, однак, імовірно, запуск пройшов невдало. Про це повідомив південнокорейський військовий агенції Reuters.

За даними Сеулу, ракета була запущена приблизно опівночі у водах на схід від Корейського півострова.

Своєю чергою інформагентство Yonhap уточнює, що ракета успішно стартувала, але розбилася під час польоту, один із елементів ракети вибухнув у повітрі на висоті близько 10 км.


За словами південнокорейського військового, ракета затонула в Японському морі. Експерти вважають, що саме в цій області Пхеньян намагається активно розвивати запуск балістичних ракет із підводних човнів.

Агентство відзначає, що запуск було проведено на наступний день після того, як США і Сеул домовилися розгорнути передові протиракетні системи для протидії загрозам із боку Пхеньяна, і через два дні після того, як Північна Корея пообіцяла "жорстко відповісти" на те, що в Пхеньяні розцінили як "оголошення війни" з боку США.

Нагадаємо, днями США ввели персональні санкції проти північнокорейського лідера Кім Чен Ина і 10 високопоставлених чиновників із його оточення за порушення прав людини.