ua en ru

КНДР і Південна Корея подадуть спільну заявку на Олімпіаду-2032

КНДР і Південна Корея подадуть спільну заявку на Олімпіаду-2032 Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (flickr.com/koreanet)

Країни також відправлять об'єднану команду на Олімпіаду-2020

Південна і Північна Кореї домовилися подати спільну заявку на проведення Олімпіади-2032. Про це йдеться в заяві лідерів обох країн за підсумками саміту в Пхеньяні, передає Yonhap.

Повідомляється, що на саміті президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер КНДР Кім Чен Ин досягли угоди про спільну заявку на проведення Олімпійських ігор в 2032 році. Крім того, сторони домовилися направити на Олімпіаду-2020 об'єднану команду.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Південна Корея і КНДР можуть відновити переговори з денуклеаризації. Зазначимо, що саміт в Пхеньяні став третьою зустріччю лідерів обох країн. Сторони підписали заяву, яка включає військову угоду. Згідно з документом, КНДР зобов'язується закрити ядерний реактор в Йонбені і ракетний полігон "Тончхан". Також сторони домовилися відновити залізничне сполучення. За підсумками саміту Кім Чен Ин пообіцяв відвідати Сеул з офіційним візитом.

Також напередодні Кім Чен Ин заявив про стабілізацію ситуації з регіональною безпекою після саміту з президентом США Дональдом Трампом.