ua en ru

У КНДР винесли смертні вироки 4 журналістам Південної Кореї

У КНДР винесли смертні вироки 4 журналістам Південної Кореї Фото: Північна Корея (wikimedia.org)

Вироки винесені за образливі для КНДР рецензії на книгу

У Північній Кореї засудили до смертної кари чотирьох журналістів з Південної Кореї за образливі для КНДР книжкові огляди. Про це повідомляє АFР.

"Пхеньян засудив чотирьох журналістів Південної Кореї до смертної кари за книжкові огляди, які образили Північ", - зазначає агентство.

Зокрема, південнокорейські газети "Chosun Ilbo" і "Dong-A Ilbo" зробили огляди на перевидану книгу "Секретна Північна Корея", написану британськими журналістами Деніелом Тодором і Джеймсом Пирсоном і вперше опубліковану в 2015 році.

Так, в роботі детально описується зростання ролі ринку в повсякденному житті в Північній Кореї, де південнокорейські телевізійні серіали поширюються на чорному ринку і копіюються, а в моді люди прагнуть до тенденцій Півдня.

Зазначено, що для огляду книга була перейменована в "Капіталістичну Республіку Корея", а на обкладинці червону зірку герба КНДР замінили на символ долара.

Північнокорейський суд при винесенні вироку зазначив, що своїм оглядом південнокорейські газети "здійснили огидний злочин, який серйозно ображає гідність КНДР".

Відзначається, що до смертної кари було засуджено по одному журналісту з кожної газети, а також самих голів видань.

"Злочинці не мають права апелювати, і кару здійснять у будь-який момент і в будь-якому місці без будь-яких додаткових процедур", - підкреслюється у рішенні суду.

Нагадаємо, раніше Північна Корея заочно оголосила смертний вирок екс-президенту Південної Кореї Пак Кин Хе і начальнику південнокорейської розвідки Лі Бен Хо.