ua en ru

КНДР висунула Південній Кореї ультиматум після перестрілки на кордоні

КНДР висунула Південній Кореї ультиматум після перестрілки на кордоні Фото: КНДР

КНДР вимагає від Південної Кореї припинити пропаганду на кордоні двох країн

Північна Корея (КНДР) висунула ультиматум Південній Кореї, зажадавши протягом 48 годин припинити роботу гучномовців, за допомогою яких здійснюється пропаганда на кордоні двох країн. В іншому випадку КНДР обіцяє атакувати сусіда, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Зазначимо, влада Південної Кореї наказала евакуювати мешканців районів у західного кордону країни після взаємних артобстрілів з Північною Кореєю (КНДР). Зокрема, Північна Корея (КНДР) обстріляла південнокорейські динаміки, які встановлені на кордоні для трансляції пропагандистських повідомлень, а Південна Корея у відповідь на це запустила у бік КНДР кілька десятків 155-міліметровий артилерійський снарядів.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея перевела армію на підвищений рівень боєготовності. Крім того, ТАСС з посиланням на джерело в південнокорейському міністерстві національної оборони, повідомляє, що армійські підрозділи Північної Кореї, які знаходяться біля кордону, також підняті по тривозі.

Нагадаємо, що влада Південної Кореї наказала евакуювати жителів районів у західного кордону країни після взаємних артобстрілів з КНДР.

"Сеул стверджує, що північнокорейські військові в четвер спробували знищити ракетою гучномовець, через який Південна Корея зі своєї території транслює сусідам критичні висловлювання на адресу їх режиму. У відповідь південнокорейські військові відкрили у напрямку КНДР вогонь з 155-міліметрових гармат", - повідомила російська служба ВВС.