ua en ru

КНДР погрожує США і Південної Кореї черговим ядерним ударом

КНДР погрожує США і Південної Кореї черговим ядерним ударом Фото: у Генштабі КНДР навчання США і Південної Кореї в КНДР називають "провокацією"

Так звані "революційні збройні сили КНДР" планують "знищити оплот агресії та війни", а також "звільнити південну частину Корейського півострова"

КНДР в черговий раз погрожує завдати "превентивний" ядерний удар по військовим угрупованням США і Південної Кореї, які приступили до спільних військових маневрів Ulchi Freedom Guardian. Про це йдеться в заяві Генштабу Корейської народної армії, опублікованому Центральним телеграфним агентством КНДР (ЦТАК), пише ВВС.

В північнокорейському Генштабі навчання США і Південної Кореї називають "провокацією" і заявляють, що "сповнені рішучості" відповідати на них.


Також у заяві наголошується, що "революційні збройні сили КНДР" "чекають історичної можливості" для того, щоб "знищити оплот агресії та війни", а також "звільнити південну частину Корейського півострова".

В останній КНДр загрожувала превентивним ядерним ударом по США і Південної Кореї 14 серпня. "Революційні збройні сили КНДР перейшли від існуючого режиму воєнного протидії до режиму попереджувального удару, щоб впоратися з безглуздою військової істерією супротивника", - підкреслювали тоді в КНДР.

Нагадаємо, КНДР відновила виробництво збройового плутонію.