ua en ru

КНДР знову загрожує превентивним ударом по Південній Кореї

КНДР знову загрожує превентивним ударом по Південній Кореї Фото: влада КНДР готова завдати превентивного удару по території Південної Кореї

Пхеньян планує "звільнити і об'єднати" дві Кореї

Влада КНДР заявила, що готова завдати превентивного удару по території Південної Кореї у відповідь на спільні навчання, які проводять південнокорейська і американська армії. Про це повідомляє ВВС Україна.

Як наголошується в заяві генштабу Північної Кореї, удар буде нанесений при найменшій ознаці підготовки Сеулом вторгнення.

Армія КНДР готова провести операцію по "звільненню Південної Кореї і національного об'єднання", наголошується в заяві.

10 березня КНДР провела запуски балістичних ракет, після чого лідер країни Кім Чен Ин наказав частинам стратегічних військ перебувати в постійній бойовій готовності.

У понеділок, 7 березня, почалися найбільші в історії спільні американо-південнокорейські військові навчання. У них беруть участь понад 300 тисяч південнокорейських і 15 тисяч американських військовослужбовців.

Незадовго до цього Радбез ООН прийняв резолюцію про посилення санкцій щодо КНДР у відповідь на проведене Пхеньяном ядерного випробування і запуск ракети.

Нагадаємо, раніше, 24 лютого, КНДР вже пригрозила ударами по Південній Кореї і США у разі, якщо побачить загрозу у спільних військових навчаннях двох країн.