ua en ru

КНДР погрожує американським військовим базам

КНДР погрожує американським військовим базам Фото: у Північній Кореї попередили США про можливий удар по морських об'єктах

Заява з'явилася у зв'язку із заходом американського атомного підводного човна в південнокорейський порт

Військова база США на острові Гуам, а також американські бази підводних човнів перебувають "під прицілом" армії Північної Кореї (КНДР). Про це йдеться в заяві Державного комітету оборони КНДР, повідомляє Центральне телеграфне агентство республіки.

Заява з'явилася у зв'язку із заходом американського атомного підводного човна Mississippi в південнокорейський порт Пусан 13 червня, а також навчаннями, проведеними на базі Андерсон, за участю стратегічних бомбардувальників В-52.


"Наш шлях до досягнення миру - це швидкий і нещадний попереджуючий удар по ворогу, який прийшов до нас, щоб потривожити мир, яким ми так дорожимо", - йдеться в заяві.

У ній підкреслюється, що США повинні знати про можливість завдання "ядерного контрудару КНДР - ядерною державою на сході".

Нагадаємо, Міжнародне агентство з ядерної енергії виявило ознаки того, що Північна Корея запустила завод з виробництва плутонію з відпрацьованого ядерного палива.