ua en ru

КНДР будує підводний човен з балістичними ракетами

КНДР будує підводний човен з балістичними ракетами Фото: КНДР (wikimedia.org)

Ймовірно, ведеться будівництво підводного човна SINPO-C

Влада Північної Кореї (КНДР) почала будівництво свого першого підводного човна, який буде обладнана балістичними ракетами. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на розслідування 38 North.

Організація надала супутникові знімки, зроблені 5 листопада, які демонструють активність на Північній суднобудівної верфі в Північній Кореї.

"Наявність того, що здається секціями корпусу підводного човна у дворах, передбачає будівництво нового підводного човна, можливо, SINPO-C - продовження поточного підводного човна експериментальної балістичної ракети SINPO", - йдеться в звіті.

Також у доповіді говориться, що протягом 2017 року тривав рух частин і компонентів на двох майданчиках, розташованих поруч з конструкторськими залами в центрі верфі.

На знімках з 5 листопада видно два великих круглих об'єкта, які можуть бути секціями корпусу тиску підводного човна. Вони виявилися більшими, ніж для північнокорейського підводного човна класу ROMEO.

Як зазначає агентство, Північна Корея працює над створенням ракети з ядерною зброєю, здатною досягти США, що викликало масштабну міжнародну кризу, у зв'язку з чим президент США Дональд Трамп сказав, що всі варіанти знаходяться на розгляді, в тому числі військові.

Нагадаємо, США можуть відновити переговори з Північною Кореєю, якщо вона припинить випробування і розробки в рамках програм створення ядерної і ракетної зброї.