ua en ru

КНДР скликала своїх ключових послів на нараду в Пхеньян

КНДР скликала своїх ключових послів на нараду в Пхеньян Фото: КНДР (twitter.com/kcna koreannews)

Не уточнюється, скільки саме дипломатів візьмуть участь у засіданні

Уряд Північної Кореї скликав своїх ключових послів в Пхеньян для того, щоб провести спільну нараду. Про це повідомляють інформовані урядові джерела, передає Yonhap.

"Здається, що в Північній Кореї проводиться зустріч керівників іноземних дипломатичних місій після заклику своїх послів у великих країнах повернутися назад в Пхеньян", - зазначив один з чиновників.

На зустріч вже приїхали посол КНДР в Китаї Лі Чже Рен, посол країни в Росії Кім Хен Чжун, а також постійний представник держави при ООН Ча Сон Нам.

За словами чиновника, не уточнюється, скільки саме дипломатів візьмуть участь у засіданні.

Представник прес-служби Міністерства юстиції Байк Тхе Хюн заявив, що зустріч може бути частиною регулярного збору послів Північної Кореї.

"Північна Корея провела зустріч 43-х своїх послів у липні 2015 року і (остання зустріч), схоже, відповідає цьому", - сказав представник прес-служби.

Зазначено, що зустріч ключових послів може торкатися складних міжнародних питань, зокрема, запусків міжконтинентальних балістичних ракет, які могли б досягти континентальної частини Сполучених Штатів.

Зустріч також може бути пов'язано з можливою підготовкою країни до подальших військових провокацій, можливо, до ядерних випробувань або запуску нових ракет.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Євросоюзу Федеріка Могерини ініціювала позачергове засідання Комітету з політичних питань і питань безпеки із-за ситуації з КНДР, яке відбудеться 14 серпня.