ua en ru

КНДР вважає "актом війни" нові санкції з боку США

КНДР вважає "актом війни" нові санкції з боку США Фото: прапори США та Північної Кореї (колаж РБК-Україна)

У Північній Кореї засудили нові обмежувальні заходи США проти Пхеньяна

Північна Корея засудила нові обмежувальні заходи США проти Пхеньяна, назвавши їх "актом війни". Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ КНДР, передає DW.

"Як ми неодноразово говорили раніше, ми розцінюємо будь-які обмеження щодо нас як акт війни", - наголошено в заяві.

На думку офіційного Пхеньяна, США запровадженням нових санкцій проти КНДР дестабілізують ситуацію на Корейському півострові перед завершенням Олімпійських Ігор.

"Дві Кореї співпрацювали разом, і Олімпіада пройшла успішно. Але США принесли загрозу війни на Корейський півострів зі своїми широкомасштабними новими санкціями проти КНДР - перед церемонією закриття Олімпіади", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше цього тижня адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави. Трамп також заявив, що готовий до "жорстких" дій, якщо санкції не підштовхнуть КНДР до припинення розробки ядерної зброї і балістичних ракет.