ua en ru

КНДР провела невдале випробування балістичної ракети, - Пентагон

КНДР провела невдале випробування балістичної ракети, - Пентагон Фото: Пентагон повідомив про невдале випробування балістичної ракети КНДР

Північна Корея провела чергові випробування біля міста Кусонг на північному заході країни

Американські військові зафіксували невдалий запуск Північною Кореєю балістичної ракети. Про це заявив прес-секретар Пентагону, командувач ВМС США Гері Росс, передає Reuters.

"Ми рішуче засуджуємо ці та інші ракетні випробування КНДР. Ми маємо намір висловити свою стурбованість ООН, щоб зміцнити рішучість міжнародного співтовариства у притягненні КНДР до відповідальності за ці дії", - заявив він.

Зі слів Росса, КНДР проводила випробування біля міста Кусонг на північному заході країни, він не уточнив, коли був проведений пуск ракети.

Представник Пентагону також підкреслив, що США взяли на себе зобов'язання захищати союзників в регіоні, в тому числі Південну Корею і Японію.

Зазначимо, минулого тижня моніторингова група США опублікувала на сайті 38 North супутникові знімки ядерного полігону КНДР від 1 жовтня 2016 року, які вказували на підвищення активності на полігоні для ядерних випробувань у Північній Кореї.

Нагадаємо, Південна Корея допускає можливість превентивного удару по КНДР, якщо побачить ознаки підготовки ядерної атаки.