ua en ru

КНДР провела нові ракетні запуски, - Південна Корея

КНДР провела нові ракетні запуски, - Південна Корея Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (KCNA)

Кілька невпізнаних снарядів є, імовірно, протикорабельними

У четвер, 8 червня, Північна Корея запустила залп балістичних ракет зі свого східного узбережжя. Про це повідомляє агентство Yonhap, посилаючись на міністерство оборони Південної Кореї.

"Північна Корея запустила кілька невпізнаних снарядів, імовірно, протикорабельних, сьогодні вранці з околиць Вонсан провінції Канвондо", - йдеться в повідомленні Об'єднаного комітету начальників штабів (JCS) Південної Кореї.

Також у комітеті додали, що відразу ж доповіли про подію президенту Південної Кореї Муну Джеіну.

Раніше Північна Корея відкинула нові санкції Організації об'єднаних націй (ООН) і заявила про намір продовжувати розвиток ядерної зброї.

Таким чином Північна Корея відреагувала на ухвалення Радою Безпеки ООН резолюції, яка вводить нові санкції, спрямовані на північнокорейських чиновників і організації.

Резолюція вводить заборону на поїздки і заморожування активів для 14 північнокорейських чиновників. Також заморожування активів поширюється на 4 компанії, зокрема на Національний банк Кореї, який за деякими даними здійснює закордонні операції для таємного органу, що управляє приватними коштами керівництва КНДР.

Нагадаємо, Пентагон заявив про прискорення КНДР темпів розробки ядерної зброї.