ua en ru

КНДР пригрозила "стерти в попіл" США превентивним ударом

КНДР пригрозила "стерти в попіл" США превентивним ударом Фото: ядерна зброя КНДР

У КНДР відповіли на політику США щодо тиску на республіку з метою стримування ядерної програми

Офіційна газета трудової партії КНДР "Нодон Сінмун" пригрозила США можливістю нанесення "суперпотужного превентивного удару". Про це повідомляє Reuters

Інформація з'явилася після того, як держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив про те, що США шукають спосіб посилити тиск на КНДР з метою змусити її згорнути ядерну програму.

"Якщо ми завдамо нашого суперпотужного превентивного удару, він повністю і негайно знищить не тільки американські імперіалістські сили, які вторглися в Південну Корею, і навколишню територію, але і материкову частину США, стерши її в попіл", - наводить агентство фрагмент з матеріалу газети.

Як повідомлялося раніше, Російської Федерації проголосувала проти заяви Ради безпеки ООН, яке засуджувало недавній запуск ракети КНДР.

Спроба Радбезу прийняти засуджуючу КНДР заяву серйозно застерігало б комуністичне керівництво країни від подальших запусків ракет. Москва наполягала на включенні в текст слів, які б говорили про необхідність врегулювання конфлікту з Північною Кореєю шляхом діалогу.

У запропонованому Штатами варіанті тексту говорилося, що міжнародне співтовариство вживатиме "серйозних заходів" щодо КНДР. США пропонували закликати Пхеньян не проводити більше ніяких випробувань ядерної зброї.

Нагадаємо, Тіллерсон заявив, що угода з Іраном тільки затримає його ядерні амбіції.