ua en ru

КНДР пригрозила "нещадною відплатою" США і Південній Кореї за військові навчання

КНДР пригрозила "нещадною відплатою" США і Південній Кореї за військові навчання Фото: навчання США і Південної Кореї (defense.gov)

Навчання збройних сил США і Південної Кореї проходять з 21 по 31 серпня на Корейському півострові

Військове командування КНДР пригрозило "нещадною відплатою" США і Південній Кореї за їх спільні навчання Ulchi Freedom Guardian на Корейському півострові, передає японське агентство Kyodo.

"Після того як вони проігнорували наші попередження про необхідність зробити правильний вибір, що призвело до небезпечної військової провокації, їм не уникнути покарання і нещадної відплати", - йдеться в повідомленні командування.

У Пхеньяні також заявили, що бачать в спільних американо-південнокорейських навчаннях "подальше збільшення серйозності ситуації".

Нагадаємо, про початок спільних навчань збройних сил Південної Кореї і США Ulchi Freedom Guardian повідомлялося 21 серпня.

Президент Південної Кореї Мун Дже-ін ​​заявив, що ці навчання мають оборонний характер і не ставлять за мету збільшити напруженість на Корейському півострові.

Навчання триватимуть до 31 серпня, на них військові будуть застосовувати комп'ютерне моделювання, призначене для підготовки до війни з Північною Кореєю, яка може завдати ядерний удар.