ua en ru

КНДР в односторонньому порядку розриває економічні угоди з Сеулом

КНДР в односторонньому порядку розриває економічні угоди з Сеулом Фото: КНДР припиняє економічне співробітництво з Південною Кореєю у відповідь на санкції

Пхеньян збирається продати всі активи південнокорейських компаній на своїй території

Північна Корея у четвер, 10 березня, заявила, що в односторонньому порядку розриває усі угоди про економічне співробітництво з Сеулом і ліквідує південнокорейські активи в країні у відповідь на останні санкції Південної Кореї. Про це повідомило агентство Yonhap.

"З цього моменту, ми будемо розглядати всі угоди, які укладалися обома Кореями з питань економічного співробітництва і обмінів недійсними", - цитує агентство заяву комітету у міжкорейських справах КНДР.

Також Північна Корея збирається продати всі активи південнокорейських компаній на своїй території у відповідь на рішення Південної призупинити міжкорейський турпроект на горі Кимган і закрити промислову зону Кесон в КНДР.

Нагадаємо, Південна Корея 8 березня оприлюднила новий список санкцій, спрямованих проти КНДР, у нього увійшло 38 фізичних осіб та 24 організації у Північній Кореї.