ua en ru

КНДР може до кінця року отримати ракету, яка досягне США, - розвідка Південної Кореї

КНДР може до кінця року отримати ракету, яка досягне США, - розвідка Південної Кореї Фото: лідер Північної Кореї Кім Чен Ин (kcna.kp)

Південнокорейська розвідка попереджає про розробку Пхеньяном балістичної ракети

Північна Корея до кінця цього року може розробити балістичну ракету, яка буде здатна досягти території США, передає Reuters з посиланням на дані розвідувального агентства Південної Кореї.

Також повідомляється, що на даний момент в Північній Кореї не зафіксовано жодних ознак проведення чергового ядерного випробування, однак комплекс Punggye-ri на півночі країни готовий до ще одного випробування у будь-який час. За даними розвідки Сеула, Пхеньян посилив контроль над витоками інформації про свої ядерні та ракетні програми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея виключає переговори з США щодо ядерної зброї, поки Вашингтон і Сеул проводять спільні військові навчання.

"Поки існує постійна ворожа політика проти моєї країни з боку США і до тих пір, поки тривають військові ігри на нашому порозі, переговорів не буде", - заявив північнокорейський посол при ООН Хан Ті Сонг.