ua en ru

КМУ підтримав ініціативу Харківської ОДА з будівництва заводу по переробці твердих відходів

КМУ підтримав ініціативу Харківської ОДА з будівництва заводу по переробці твердих відходів

Опубліковано відповідне розпорядження Кабміну

Уряд затвердив поданий Харківською облдержадміністрацією (ОДА) проект будівництва сучасного комплексу з переробки твердих побутових відходів в м. Дергачі. Про це йдеться у розпорядженні КМУ, опублікованому сьогодні.

Згідно з розпорядженням, затверджено проект будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів з системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електроенергії в м. Дергачі Харківської області.

"Це дозволить значно поліпшити санітарно-епідеміологічний стан м. Харкова, Дергачівського, Харківського та Золочівського районів Харківської області, а також екологічний стан території, прилеглої до існуючої зоні утилізації відходів", – йдеться в преамбулі до документа.

Загальна площа ділянки під будівництво – 39,6 га. Будівництво має бути завершене в 2019 році.

Проектом передбачено будівництво сучасного полігону твердих побутових відходів, рекультивацію діючого полігону ТПВ, монтаж систем збору полігонного газу та утилізації полігонного газу з виробництвом електроенергії і системи передачі виробленої електроенергії в мережу "Укренерго". Крім цього, буде побудовано лінії сортування роздільно-зібраних відходів і змішаних відходів потужністю 40 і 80 тис. тонн в рік відповідно.

Нагадаємо, нещодавно в інтерв'ю газеті "День" голова Харківської ОДА Юлія Світлична назвала будівництво комплексу з переробки побутових відходів, якому немає аналогів в Україні, одним зі своїх ключових пріоритетів. "Це буде найсучасніший завод, який зможе у результаті переробки відходів виробляти електричну енергію", – зазначила Світлична.