ua en ru

У КМДА розповіли деталі задимлення в київському метрополітені

У КМДА розповіли деталі задимлення в київському метрополітені Фото: задимлення в київському метрополітені

У генераторі автоматичної локомотивної сигналізації сталося коротке замикання

Коротке замикання, яке стало причиною задимлення в київському метрополітені, відбулося в 300 метрах від станції "Контрактова площа". Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.

"11 вересня 2017 о 18:51 в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України в р.. Києві від пасажирів метрополітену надійшло повідомлення про задимлення у вагоні поїзда, що прямував між станціями метро "Контрактова площа" і "Тараса Шевченка" "Куренівсько-Червоноармійської" лінії. Перші підрозділи прибули на місце події через хвилину. Поїзд був відігнаний на станцію метро "Контрактова площа", пасажири з поїзда вийшли назовні", - розповіли в КМДА.

Наголошується, що за зовнішніми ознаками пожежі у вагонах поїзда не було виявлено.

"О 19:16 після зняття напруги з контактної рейки працівники київського
метрополітену надали рятувальникам допуск для проведення розвідки в
тунелі метрополітену. О 19:40, після проведення розвідки у складі двох ланок ГДЗС встановлено, що в тунелі, на відстані 300 метрів від станції "Контрактова площа", сталося коротке замикання без подальшого горіння в генераторі автоматичної локомотивної сигналізації", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим рух на станціях "Контрактова площа", "Тараса Шевченка" і "Петрівка" були закриті на вхід і призупинено рух поїздів.

Також зазначається, що на місці події працювало 13 одиниць основної та спеціальної пожарноспасательной техніки та 65 чоловік особового складу підрозділів ГУ ДСНС України в м. Києві.

Нагадаємо, у київському метро відновлено рух у звичайному режимі.