ua en ru

Клюєв доручив Мін'юсту до 1 квітня реформувати законодавство у сфері боротьби з рейдерством

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив Міністерству юстиції до 1 квітня реформувати законодавство у сфері рейдерства. Про це він заявив сьогодні, 9 лютого, в ході засідання міжвідомчої комісії з питань протидії рейдерству, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чому у нас вже стільки років рейдерство популярно в нашій країні? Тому що, мабуть, у нас є дірки в законодавстві, які дозволяють нашим громадянам займатися цими протиправными діями. Тобто, є ґрунт, щоб розвивалася ця діяльність. Тому нам необхідно розділити роботу комісії на два напрямки: перший напрямок - ми повинні реформувати наше законодавство таким чином, закрити всі дірки а законодавстві, щоб рейдерство було неможливо, щоб це було не просто невигідно, а небезпечно. Нехай Мін'юст візьметься за це напрям, разом з правоохоронними органами і зацікавленими центральними органами виконавчої влади", - підкреслив Клюєв.

Другим напрямком, за його словами, має стати наведення порядку по чинних справах у сфері рейдерства. Він підкреслив, що відповідні зміни до законодавства повинні бути підготовлені в найкоротші терміни, максимум за півтора місяці.

"Давайте всі пропозиції для того, щоб прийняти законодавство і припинити рейдерські атаки. Давайте поставимо завдання - до 1 квітня ми повинні зробити все, що стосується законодавства. Зробимо на день сміху подарунок рейдерам", - підсумував Клюєв.

Нагадаємо, раніше Світовий Банк повідомляв, що в Україні існує висока загроза рейдерського захоплення бізнесу.