ua en ru

Клінтон зберегла доступ до секретних документів після відставки з Держдепу, - Foxnews

Клінтон зберегла доступ до секретних документів після відставки з Держдепу, - Foxnews Фото: Хілларі Клінтон

Доступ до документів також зберегли шість помічників Хілларі Клінтон

Після того, як Хілларі Клінтон пішла у відставку з поста держсекретаря в 2013 році, вона зберегла доступ до секретних документів для себе та ще шести її помічників в посаді "наукових асистентів". Про це повідомляє Foxnews, посилаючись на текст листа голови юридичного комітету Чака Грасслі держсекретареві США Рексу Тиллерсону.

Як зазначає телеканал, помічники Клінтон могли зберегти доступ до секретної інформації навіть після того, як Клінтон анонсувала свою участь у виборах президента США в квітні 2015 року.

За словами Чака Грасслі, доступ для помічників Клінтон зберігався для полегшення роботи над мемуарами. Також сенатор заявив, що направляв запити у Держдепартамент кілька разів, проте адміністрація екс-президента Барак Обама йому не відповідала.

"Нещодавно Держдеп проінформував (юридичний, - ред.) комітет (сенату - ред.) про те, що шість додаткових співробітників держсекретаря Клінтон були призначені її асистентами, що дозволило їм зберегти свої допуск після відходу з департаменту", - додав Грасслі.

У Держдепі поки не відповів на запит Foxnews про те, чи володіють досі колишні помічники Клінтон Хума Абедін, Черіл Міллс і Джейк Салліван доступом до секретних даних.

Нагадаємо, Трамп закликав Конгрес розслідувати зв'язки Клінтон з Росією.