ua en ru

Клінтон випереджає Трампа на 9%, - опитування

Клінтон випереджає Трампа на 9%, - опитування Фото: Хіларі Клінтон

Клінтон підтримує 52% респондентів, Трампа - 43%

Якщо б президентські вибори в США відбулися у період з 29 по 31 липня 2016 року, то свої голоси за кандидата від демократів Хіларі Клінтон віддали б 52% американців, тоді як за кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа - 43%. Про це свідчать дані опитування, проведеного CNN і ORC International.

Як повідомляється, опитування проводилося за допомогою інтерв'ю, проведених по телефону. Кількість респондентів становить 1 003 американця, які мають право голосувати.


Зазначимо, подібне опитування проводилося 22-24 липня, тоді за Клінтон були готові проголосувати лише 45% американців, тоді як за Трампа - 48%.

Так, згідно з даними опитувань, проведених CNN і ORC International з жовтня 2015 року, Клінтон лише один раз поступилася Трампу в популярності.

Нагадаємо, за результатами загальнонаціонального опитування, проведеного міжнародним соціологічним центром Ipsos спільно з агентством Reuters, в період з 25 по 29 липня, за Клінтон готові віддати голоси 41% опитаних, за Трампа - 35%. Таким чином екс-держсекретар випереджає мільярдера на 6%.