ua en ru

Клімкін чекає пропозицій про скасування роумінгу для українців до саміту "Східного партнерства"

Клімкін чекає пропозицій про скасування роумінгу для українців до саміту "Східного партнерства" Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Саміт "Східного партнерства" відбудеться восени в Брюсселі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін очікує, що до саміту "Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна) з'являться пропозиції про скасування роумінгу для українців. Про це він сказав на спільній прес-конференції з главами зовнішньополітичних відомств Швеції Маргот Вальстрьом та Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Справді Україна в рамках "Східного партнерства" вперше поставила питання про скасування роумінгу. І спочатку в це питання ніхто не вірив, а зараз воно серйозно обговорюється. Я дуже сподіваюся, що до саміту "Східного партнерства" ми прийдемо вже з конкретними ідеями", - сказав він.

Нагадаємо, раніше комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан заявляв, що ситуацією в державах "Східного партнерства" (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна) цікавиться весь Євросоюз. Так, Хан заявив, що проведення наступного саміту "Східного партнерства" восени в Брюсселі є доказом того, що відносини з сусідами на східних кордонах співдружності важливі для всього ЄС.