ua en ru

Він уточнив, що диппаспорта Азарова та інших чиновників анулювали ще в 2014 р

Він уточнив, що диппаспорта Азарова та інших чиновників анулювали ще в 2014 р Фото: Павло Клімкін

Зараз МЗС вирішив просто оприлюднити імена цих колишніх чиновників

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін уточнив, що дипломатичні паспорти колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова та інших чиновників були анульовані ще в 2014 р. Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Насправді це було зроблено в 2014 р. Але, з огляду на питання журналістів до нас - були чинними ці дипломатичні паспорти - ми просто вирішили піти на повною мірою безпрецедентний крок і оприлюднити на сайті МЗС прізвища всіх людей, дипломатичні паспорти яких були скасовані в 2014 р.", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше сьогодні МЗС повідомив про анулювання дипломатичних паспортів 89 колишніх чиновників.

"У зв'язку із зверненнями ЗМІ повідомляємо, що відповідно до положення про дипломатичний паспорт України Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти зазначених нижче громадян України, які втратили підстави для користування дипломатичним паспортом і не повернули паспортний документ в МЗС у передбачений законодавством термін", - повідомили при цьому в МЗС.

Крім Миколи Азарова у списку також екс-керівник прес-служби екс-президента Віктора Януковича Ганна Герман, екс-голова Партії регіонів Олександр Єфремов, екс-міністр юстиції Олександр Лавринович, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-регіонали Борис Колесніков, Юрій Іванющенко, Олег Царьов, затриманий напередодні в Італії екс-нардеп Ігор Марков та інші.

У МЗС підкреслили, що список не є остаточним.