ua en ru

Клімкін спрогнозував, що 11 лютого в Мінську буде йти підготовка "нормандської зустрічі"

Клімкін спрогнозував, що 11 лютого в Мінську буде йти підготовка "нормандської зустрічі"

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що 11 лютого в Мінську на зустрічі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні буде йти підготовка до переговорів в "нормандському форматі". Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора в Берліні відбулися консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ Німеччини, Франції і Росії в рамках "нормандського формату", де ми працюємо над логікою виконання всього пакету Мінських домовленостей. Певні результати є, але сьогодні переговори продовжаться в Мінську і завтра будуть продовжені з метою відпрацювання всього пакету рішень. До того, як глави держав зустрінуться на саміті в "нормандському форматі", ми повинні зробити все, щоб домогтися негайного припинення вогню, відведення важкої артилерії і контролю з боку ОБСЄ",- заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про зустріч лідерів України, Франції, Німеччини і РФ у Мінську 11 лютого.

Вчора, 9 лютого, в Берліні завершилися переговори представників МЗС "нормандської четвірки" з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Згідно з інформацією українського МЗС, в Німеччині не виключають обговорення Європою питання про постачання зброї для України, в разі невдалого завершення переговорів в Мінську, які відбудуться 10 лютого.