ua en ru

Клімкін сумнівається в можливості "великої угоди" між Росією та США

Клімкін сумнівається в можливості "великої угоди" між Росією та США Фото: міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Глава МЗС України не виключає співпрацю США з Росією в боротьбі проти ісламізму

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сумнівається в можливості "великої угоди" між Росією і США, яка б охопила весь спектр відносин між двома країнами. Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

"Я не вірю в можливість угоди, що б охоплювала все. Оскільки Росії ніхто не вірить. Я не виключаю можливості елементів співпраці цих двох країн у боротьбі з ісламським радикалізмом, в інших питаннях, але так однозначно це теж працювати не буде, оскільки побороти ісламський радикалізм тільки військовим шляхом неможливо, має бути узгоджена всіма ключовими гравцями стратегія, якої всі повинні дотримуватися", - зазначив Клімкін.

Він додав, що не виключає можливість декількох угод між Росією і США, які б охоплювали окремі питання.

"Чи будуть це локальні угоди середньостроковими або ситуативними? Можливо і те, і те. В силу різних причин я схиляюся до другого. Головне, щоб ці deals (угоди, - ред.) не було за рахунок інших. А великий deal суперечить, на мою думку, всій логіці американських інтересів", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Клімкін сумнівається у перспективи мирної угоди з РФ найближчим часом.