ua en ru

Клімкін: Росія повинна вивести війська і техніку з Донбасу до кінця року

Клімкін: Росія повинна вивести війська і техніку з Донбасу до кінця року Фото: Павло Клімкін

МЗС України заявив, що санкції будуть посилені, якщо Росія не виконає умови Мінських угод

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що санкції Заходу проти Росії повинні бути збережені або посилені, якщо та не виведе війська з окупованих районів Донбасу до кінця цього року. Про це в прямому ефірі ток-шоу Свобода слова на телеканалі ICTV повідомив МЗС України Павло Клімкін.

"Якщо ми не зможемо реалізувати Мінськ в певній мірі в цьому році, наприклад, повне відведення російських військ і техніки, то, звичайно, санкції повинні бути продовжені. Не виключено, що санкції будуть посилені. Ми про це розмовляємо і з США, і з Канадою, з великою сімкою, з ЄС ... Тому покарання у вигляді санкцій у вигляді зменшення співпраці з Росією, у вигляді зменшення контактів - воно обов'язково повинно бути ", - заявив він.

Він також підкреслив, що в той час, коли Україна робить все можливе для виконання мінських домовленостей, Росія намагається або затягувати цей процес, або ж його торпедувати.

Міністр висловив упевненість, що відбудеться "ескалація санкцій" з боку Заходу проти Росії "у разі продовження подальшого збройного протистояння чи збройних атак" з її боку на Донбасі.

Нагадаємо, Клімкін сподівається на надання Україні безвізового режиму з ЄС з 2016 року.