ua en ru

Клімкін проведе детальні переговори з главою МЗС Німеччини

Клімкін проведе детальні переговори з главою МЗС Німеччини Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач, РБК-Україна)

Клімкін анонсував зустріч з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом

Міністри закордонних справ України і Німеччині Павло Клімкін та Хайко Маас найближчим часом зустрінуться для детального обговорення низки актуальних питань. Про це заявив Клімкін, передає "Укрінформ".

Міністри домовилися найближчим часом зустрітися, так як є теми, які мають бути застережені дуже детально. Також він зазначив, що під час недавніх телефонних переговорів з німецьким колегою вони не обговорювали політичних питань.

"Ми детально проговорили питання безпеки, ми обмінялися думками, де ми знаходимося щодо миротворчої місії. Оскільки ми з Куртом (Волкером) погодили загальну послідовність як це може виглядати, ми також послідовність погодили якраз і з німецькими і французькими друзями і зараз ми говоримо, яким чином можна дуже активно, з явним поштовхом просувати її у переговорах з Росією", - зазначив Клімкін.

Клімкін нагадав, що російська сторона постійно говорить про виконання політичної частини Мінських угод, а потім все інше, причому "політика за російським зразком". За словами міністра, всі прекрасно розуміють, що це перекручена послідовність, яка не може бути реалізована "ні політично, ні емоційно, ніяк".

Нагадаємо, Клімкін повідомив, що зустріч у нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) на рівні політдиректорів запланована на вересень поточного року.