ua en ru

Клімкін закликав ПА ОБСЄ змучити РФ дотримуватися Гельсінських угод

Клімкін закликав ПА ОБСЄ змучити РФ дотримуватися Гельсінських угод Фото: зустріч делегації ПА ОБСЄ з представниками МЗС України (mfa.gov.ua)

Президент асамблеї запевнив у підтримці територіальної цілісності України з боку ОБСЄ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Парламентську асамблею (ПА) ОБСЄ залучити Росію до дотримання Гельсінських угод. Про це він заявив під час зустрічі 14 травня з делегацією ПА ОБСЄ на чолі з президентом асамблеї Георгієм Церетелі, інформує прес-центр МЗС України.

Глава МЗС зазначив, що мир в Україні залежить від припинення військової агресії РФ на Донбасі.

"Він (Павло Клімкін, - ред.) закликав ПА ОБСЄ використовувати наявні засоби і інструменти, щоб змусити Кремль дотримуватися принципів Гельсінського заключного акта та відмовитися від агресивної і загарбницької політики щодо України", - йдеться в звіті.

Президент асамблеї запевнив у підтримці територіальної цілісності України з боку ОБСЄ і заявив про сприяння в просуванні українських ініціатив в рамках асамблеї.

Георгій Церетелі розповів, що під час відвідування Донецької області "мав можливість оцінити складну політику безпеки та гуманітарної ситуації в Донбасі, а також відзначив важливу роль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні".

Нагадаємо, в Україні розпочала роботу патрульна поліція Криму.