ua en ru

Клімкін закликав ЄС до спільних зусиль на підтримку повного виконання мінських угод з боку РФ

Клімкін закликав ЄС до спільних зусиль на підтримку повного виконання мінських угод з боку РФ Фото: Павло Клімкін закликав ЄС до спільних зусиль на підтримку повного виконання мінських угод з боку РФ

13-14 березня Клімкін перебував з робочим візитом у Відні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав ЄС до спільних зусиль на підтримку повного виконання мінських угод з боку Російської Федерації. На цьому Клімкін наголосив у Відні, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, 13-14 березня Клімкін перебував з робочим візитом у Відні, де взяв участь у розширеному семінарі глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС, що належать до Європейської народної партії.

Повідомляється, що семінар проходив напередодні понеділкового засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС і слугував координації позицій з питань кризи біженців, ситуації в Сирії, а також протидії російській агресії проти України.

"У рамках семінару Павло Клімкін виступив на сесії, присвяченій відносинам ЄС з Україною та Російською Федерацією, закликавши ЄС до спільних та скоординованих зусиль на підтримку повного виконання Мінських домовленостей з боку РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Клімкін також провів ряд переговорів зі своїми колегами з країн ЄС, а також з міністром з питань Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Себастьяном Курцом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на переговорах міністрів закордонних справ США, Франції, Великобританії, Німеччини та Італії в Парижі державний секретар США Джон Керрі заявив, що Росія може вибрати між збереженням санкцій Заходу проти неї або ж виконанням мінських домовленостей по Донбасу.