ua en ru

Клімкін запросив еврокоммиссара Хана відвідати Україну

Клімкін запросив еврокоммиссара Хана відвідати Україну Джерело фото:flickr.com/epp group
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запросив комісара ЄС з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнеса Хана відвідати Україну.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запросив комісара ЄС з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнеса Хана відвідати Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Сторони детально обговорили загострення ситуації в Україні у зв'язку з перекиданням Росією значних військових сил на територію нашої держави, концентрацію військ на кордоні, продовження випадків обстрілу позицій українських збройних сил і т. д., що разом з проведенням так званих "виборів 2 листопада" є грубим порушенням мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, єврокомісар підкреслив, що українське питання знаходиться серед пріоритетів ЄС, який і надалі буде всебічно підтримувати Україну, зокрема, в контексті імплементації Угоди про асоціацію, протидії російської агресії і відновлення територіальної цілісності держави.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз підписали сьогодні в Брюсселі угоду з початку роботи в Україні консультативної місії по реформі сектору громадської безпеки.