ua en ru

Клімкін попросив радника Трампа з нацбезпеки про військову допомогу Україні

Клімкін попросив радника Трампа з нацбезпеки про військову допомогу Україні Фото: зустріч Клімкіна і МакМастера

Сторони обговорили можливості розвитку домовленостей, досягнутих у розмові Порошенка і Трампа

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав владу США до подальшої військово-технічної допомоги Україні. Про це йшлося під час його зустрічі з радником президента США з питань національної безпеки генерал-лейтенантом Гербертом Раймондом МакМастером, повідомляє прес-служба МЗС.

"Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ході зустрічі подякував американській стороні за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України у контексті боротьби проти агресії РФ та закликав до подальшої військово-технічної допомоги Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Клімкін також наголосив на необхідності подальшого поглиблення українсько-американського безпекового співробітництва у вимірах, які становлять спільний інтерес.

"Співрозмовники також проговорили можливості розвитку домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президента України Петра Порошенка та глави США Дональда Трампа 5 лютого 2017 року, та з цією метою продовження діалогу з Адміністрацією США на всіх рівнях", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Клімкін заявив про те, що єдино вірний шлях взаємодії з Росією з позиції сили.