ua en ru

Клімкін планує зустрітися з Ле Пен перед виборами у Франції

Клімкін планує зустрітися з Ле Пен перед виборами у Франції Фото: Павло Клімкін може зустрітися з Марин Ле Пен

Глава МЗС України сподівається зустрітися з усіма кандидатами в президенти Франції у березні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що хоче зустрітися із проросійським ультраправим кандидатом у президенти Франції Марин Ле Пен, щоб змінити її думку про Україну. Про це він сказав у ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Зі слів глави МЗС, у березні він щонайменше двічі перебуватиме в Парижі і планує зустрітися з усіма кандидатами в президенти Франції, тож збирається попросити українського посла у Франції організувати йому зустріч у тому числі і з Ле Пен.

"Я їй покажу ті матеріали, які ми підготували в рамках нашого позову за Конвенцією про заборону расової дискримінації, у тому числі щодо Криму. Я покажу їй багато матеріалів", - сказав міністр.

Клімкін додав, що як міністр закордонних справ він прораховує усі можливі результати виборів у Франції, і тому міністерство працює зі штабами усіх кандидатів у президенти цієї країни.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, лідер партії "Національный фронт" Марін Ле Пен виграє перший тур виборів, але у другому програє Еммануелю Макрону і Франсуа Фійону.