ua en ru

Клімкін обговорив з керівником МЗС Фінляндії агресію РФ проти України

Клімкін обговорив з керівником МЗС Фінляндії агресію РФ проти України Фото: Павло Клімкін (з відкритих джерел)

Павло Клімкін зустрівся з Тімо Сойні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з керівником МЗС Фінляндії Тімо Сойні на полях 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС України.

Так, співрозмовники відзначили високий рівень співробітництва між двома країнами та підтвердили готовність до поглиблення двосторонньої взаємодії.

Окрім того, Клімкін подякував за підтримку фінською стороною українських ініціатив у рамках ООН, спрямованих на протидію російській агресії, зокрема під час ухвалення резолюцій Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності України, стану дотримання прав людини в окупованому Росією Криму, а також щодо включення до порядку денного поточної сесії ГА ООН ситуації на тимчасово окупованих територіях.

Також міністри обговорили триваючу агресію РФ проти України і недотримання російською стороною положень Мінських угод, а також необхідність посилення тиску на агресора з метою звільнення політв’язнів та недопущення подальших провокацій Москви проти України.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко в ході виступу на Генеральній Асамблеї ООН закликав до введення миротворців на Донбасі.