ua en ru

Клімкін обіцяє, що вибіркової амністії не буде

Клімкін обіцяє, що вибіркової амністії не буде Фото: Павло Клімкін

Вбивці амністовані не будуть

Голова Міністерства закордонних справ Павло Клімкін в ході звіту у Верховній Раді України (ВРУ) відзначив, що вибіркової амністії для представників бандформувань не буде. Крім того, міністр запевнив, що Донбасу не буде наданий особливий статус.

"Нам весь цей час намагалися нав'язати або прийняття закону про особливості місцевого самоврядування, або незрозуміло яку логіку амністії за списками. Нічого цього ніколи не буде", - підкреслив глава МЗС.

Міністр запевнив депутатів, що бойовики, які здійснювали злочини проти людяності і вбивства амністовані не будуть. "Всі, хто скоїли злочини проти людяності, вони жодним чином під амністію не потрапляють. Вони ніколи не будуть підпадати під амністію. Ніколи ті, хто вбивав, хто збивав малайзійський літак, хто стріляв по Маріуполю, Волновасі ніколи не підпадають під амністію",- сказав Клімкін.

Він особливо акцентував, що ні про яке проведення виборів на окупованих територіях сходу не може йти мови до виведення з регіону російських військ.

Нагадаємо, глава МЗС повідомив, що в ході зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі (Франція) Росії були надані нові докази присутності її зброї на Донбасі.