ua en ru

Клімкін: Росія оголосила про "дзеркальну" висилку українських дипломатів

Клімкін: Росія оголосила про "дзеркальну" висилку українських дипломатів Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін назвав нонсенсом заяви РФ про вислання українських дипломатів

Російська Федерація (РФ) заявила про "дзеркальну" висилку українських дипломатів з території РФ. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін в Twitter.

""Дзеркальна" реакція Росії з висилкою наших дипломатів - це нонсенс. Ми ж не намагалися когось отруїти в Солсбері. Це зробила Росія і отримала відсіч всього цивілізованого світу. У нас є кому подбати про громадян України в РФ. Працюємо далі", - зазначив Клімкін.

Відзначимо, що Україна вислала 13 дипломатів Російської Федерації. "Дзеркальні" заходи РФ передбачають висилку 13 українських дипломатів.

Нагадаємо, 30 березня 2018 року стало відомо, що Російська Федерація розірвала відносини з Україною, що стосуються взаємних поставок озброєння і військової техніки, складових і послуг військового призначення.

Раніше Міністерство закордонних справ України підготувало пропозиції для президента Петра Порошенка щодо виходу з органів СНД та денонсацію договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.