ua en ru

Клімкін виключив легалізацію подвійного громадянства з Росією

Клімкін виключив легалізацію подвійного громадянства з Росією Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін готовий розглядати можливість кримінальної відповідальності за одержання громадянства РФ

В Україні при можливій легалізації подвійного громадянства слід виключити такий варіант для російського паспорта. Про це в ефірі UA: Харків заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає РБК-Україна.

Зокрема, міністр висловив упевненість, що Україні потрібен новий закон про громадянство. При цьому легалізація подвійного громадянства має значення для українців, які проживають за кордоном, але хочуть зберегти зв'язок з Україною.

"Це не стосується Російської Федерації. Я категорично заперечую категорично проти будь-яких навіть ідей чи думок про легалізацію подвійного громадянства з Росією, з агресором. І всі випадки такого отримання російського громадянства повинні розслідуватися нашими спецслужбами", - підкреслив Клімкін.

Він також зазначив, що до можливої кримінальної відповідальності за подвійне громадянство слід ставитися виважено.

"У нас у багатьох угорців і румун етнічних є подвійне громадянство. Якщо ми зараз введемо для всіх кримінальну відповідальність - вони що, всі за визначенням злочинці? Але щодо Росії та набуття російського громадянства я абсолютно готовий таку можливість розглядати. Я вважаю, що це ідея, яка повинна обговорюватися", - додав Клімкін.

Нагадаємо, раніше Клімкін заявив, що Україна може ввести біометричні візи для росіян.