ua en ru

Клімкін 15 жовтня зустрінеться з генсеком НАТО

Клімкін 15 жовтня зустрінеться з генсеком НАТО Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач, РБК-Україна)

Клімкін 15 жовтня здійснить візит до штаб-квартири НАТО в Брюсселі

Голова міністерства закордонних справ України Павло Клімкін у понеділок, 15 жовтня, перебуватиме з візитом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Про це повідомляє РБК-Україна ос посиланням на повідомлення на сайті Альянсу.

"У понеділок, 15 жовтня, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг зустрінеться з міністром закордонних справ України Павлом Климкиным", - йдеться в повідомленні НАТО.

Раніше в інтерв'ю телеканалу "Прямий" посол України при НАТО Вадим Пристайко повідомив, що Клімкін і Столтенберг обговорять питання внесення змін до Конституції щодо прагнень України приєднатися до Альянсу.

Нагадаємо, 27 вересня до Конституційного суду України надійшло конституційне звернення Верховної ради України законопроект №9037, який передбачає зміни до Конституції щодо закріплення курсу держави на вступ до Євросоюзу і НАТО. Зокрема, парламентарії просять суд перевірити проект закону на відповідність статтям 157 і 158 Основного закону. Президент України Петро Порошенко підкреслив важливість якнайшвидшого розгляду конституційних змін закріпленню євроатлантичного курсу України.

Як писало РБК-Україна раніше, 20 вересня нардепи відправили на розгляд у Конституційний суд України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Також повідомлялось, що співголова Парламентського комітету асоціації "Україна - Європейський союз" з боку Європейського парламенту Даріуш Розатті заявив, що внесення змін до Конституції в частині євроатлантичної та європейської інтеграції покращить співробітництво України з Європейським союзом.