ua en ru

Клименко готовий представити Кабміну покроковий план відбудови Донбасу

Екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко не буде балотуватися у Верховну Раду України на дострокових парламентських виборах, які заплановані на 26 жовтня 2014 року. Про це він заявив в одному з інтерв'ю.

Екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко не буде балотуватися у Верховну Раду України на дострокових парламентських виборах, які заплановані на 26 жовтня 2014 року. Про це він заявив в одному з інтерв'ю.

"Я не збираюся балотуватися у Верховну Раду, хоча міг би. Я не ганяюся за посадами і повноваженнями. Я готовий бути корисним своїй країні і регіону, але не у цій ВР. Її склад - це люди, з якими мені і багатьом громадянам України не по дорозі. Я знаю, як принести набагато більше користі, і роблю це вже сьогодні", - повідомив Клименко.

Також він додав, що готовий представити українському уряду покроковий план відбудови Донбасу, розроблений спільно з економічними експертами і підприємцями регіону.

При цьому екс-міністр підтвердив, що уважно стежить за подіями на Донбасі і сподівається на якнайшвидше припинення конфлікту.

"На маленькому Донбасі сьогодні зіткнулися інтереси двох величезних держав. Рядові жителі регіону стали мимовільними заручниками світових тектонічних геополітичних зрушень. Тому, вважаю, єдиний шлях для Донбасу - пошук високого політичного рішення. Ніхто в української влади вже не здатний вирішити цей конфлікт", - зазначає політик.

Клименко додав, що результатом високого рішення повинно стати двостороннє припинення вогню і початок конкретних переговорів.

"До чого в результаті цих переговорів прийдуть, вже менш важливо - федерація, конфедерація, хоч міжгалактичний союз... Децентралізація - це не найгірший шлях. Коли у мене є велика Батьківщина - Україна, і є мала - Донбас", - стверджує Клименко.

Екс-міністр упевнений, що для подальшого відновлення Донбасу необхідні не стільки прямі бюджетні вливання, скільки можливості і режим максимального сприяння, в першу чергу, українським підприємцям, інвесторам, які готові вкладати у відновлення краю. "На Донбасі - багато патріотів і багато серця! А механізмів маса - від податкових канікул до максимально спрощеного порядку реєстрації підприємств та списання штрафів воєнного періоду. Головне, подолати безробіття, відновити банківську систему. Потім відновити інфраструктуру, дати людям можливість нормально жити, планувати своє майбутнє, відправити дітей до школи", - упевнений екс-міністр.

Він також висловив думку, що для подолання безробіття необхідно не просто відновити роботу великих підприємств, а побудувати якісно нову економіку регіону. І її основою має стати розвиток приватної ініціативи, дрібний і середній бізнес. "Місцеві підприємці обов'язково повернуться в регіон. Упевнений, ці люди - патріоти свого рідного краю, і захочуть знову розвивати свій бізнес саме там. Головне завдання уряду - створити для них відповідні умови", - резюмував Клименко.