ua en ru

Кличко виступив на засідання ЄНП в Європарламенті і закликав підтримати заявку України в ЄС

Кличко виступив на засідання ЄНП в Європарламенті і закликав підтримати заявку України в ЄС Фото: Віталій Кличко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Мер столиці Віталій Кличко виступив онлайн на засіданні Європейської народної партії у Європарламенті і закликав прийняти Україну до ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Кличка у Facebook.

"Виступив онлайн на засіданні фракції ЄНП у Європарламенті і закликав європейських депутатів підтримати заявку України на вступ до ЄС. Окремо також провів телефонну розмову з главою фракції ЄНП у Європарламенті Манфредом Вебером. Також повідомив депутатам від Європейської народної партії про ситуацію в Україні і в Києві. І наголосив, що російська армія обстрілює і руйнує українські міста і селища, вбиває мирне населення. І що демократичний світ повинен зупинити дикість і злочини проти людства, які відбуваються сьогодні в центрі Європи", - заявив Кличко.

Він також підкреслив необхідність надання гуманітарної допомоги Україні і Києву, щоб в країні не сталося гуманітарної катастрофи.

Кличко подякував Європейській народній партії, членом якої багато років є партія "УДАР", за підтримку українського народу.