ua en ru

Кличко висловився проти розгону Майдану

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко висловився проти розгону Майдану в Києві.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко (на фото) висловився проти розгону Майдану в Києві. Про це він заявив зі сцени на Майдані, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поширюються чутки, що хтось говорив, що Кличко виступає за розгін Майдану. Це технології. Я завжди був проти цього. На сьогоднішній день у мене є чітка позиція, але хтось перекручує слова", - заявив Кличко.

"Я впевнений, що розібрати барикади ми можемо тільки лише з учасниками Майдану спільно. На сьогоднішній день найголовнішу функцію Майдан виконав. У нас сьогодні немає диктатора, пройшли президентські вибори, вибори мера, вибори до Київської ради. Ми повинні провести дострокові вибори до Верховної Ради, ми повинні повністю перевантажити владу і розпочати реформи. І це буде найкращою відповіддю для тих, хто зараз знаходиться на Майдані", - заявив Кличко.

При цьому Кличко зазначив, що для повноцінної роботи в Києві необхідно звільнити адміністративні будівлі та проїжджу частину в центрі столиці. "Є тверда впевненість, що нам потрібна робота Києва, нам потрібна ефективна робота будівель, ми повинні дати можливість пересуватися по вулицях. Але Майдан має бути присутнім. Майдан зі своїм майбутнім має сам визначитися", - додав Кличко.

Учасники віча позитивно сприйняли такі заяви Кличка. Разом із цим, коли у своєму виступі Кличко переходив до загальних політичних гасел, активісти негативно його перекрикували.

Кличко висловився проти розгону Майдану

Кличко висловився проти розгону Майдану

(Фото: Twitter @xxxpitx)

Також Кличко повідомив, що має намір прийняти присягу Київського міського голови на Майдані Незалежності за тиждень: "Наступного тижня буде офіційна присяга і мера, і Київради перед киянами".

Раніше Кличко повідомив, що на Майдані 50 людей висловили готовність згорнути п'ять наметів і вступити до Національної гвардії України.

Зазначимо, що на виборах мера Києва, за результатами обробки результатів 1062 з 1082 дільниць, лідирує глава партії "Удар" Віталій Кличко із 56,44% голосів.