ua en ru

Кличко обурений незаконним розміщенням кафе у Будинку профспілок

Мер Києва Віталій Кличко висловив обурення незаконним розміщенням кафе у будинку профспілок, а також повідомив про спрямування відповідних звернень щодо аморальності таких подій. Про це мер написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Кличко зазначив, що Київ не надавав дозволів на використання приміщення для кафе.

"Друзі! Щодо кафе, яке з'явилося в частині Будинку профспілок з боку Хрещатику. Оскільки приміщення не належить до комунальної власності столиці, а належить профспілкам, відповідно ніяких дозволів місто не давало", - підкреслив мер.

Крім цього, Кличко повідомив, що написав лист керівництву Будинку профспілок щодо аморальності їхніх дій.

"Разом з тим, зважаючи на символічність цієї будівлі, міська адміністрація звернулася до Державної архітектурно-будівельної інспекції України щодо правомірності проведення будівельних робіт та розміщення кафе в Будинку профспілок. Також ми скерували звернення до профспілок та правоохоронних органів, аби з'ясувати, хто і чим керуючись дозволив розмістити заклад ресторанного господарства в приміщенні Будинку профспілок", - заявив столичний мер.

"І, я вважаю, ці люди повинні бути притягнуті до відповідальності. Бо ліпити надбудови і розпродувати по шматках символічне приміщення, прикриваючись, що там іде ремонт і реконструкція, неприпустимо!", - резюмував Кличко.