ua en ru

Кличко нарікає на постійну ротацію в наметовому містечку на Майдані

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявив про постійну ротацію людей в наметовому містечку на Майдані Незалежності.

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявив про постійну ротацію людей в наметовому містечку на Майдані Незалежності. Про це повідомила прес-служба мера Києва.

"Вночі на Майдані сталися вибухи, є постраждалі. Те, що зараз відбувається, - неприпустимо. Лунають вибухи і постріли, б'ють журналістів, люди вимушені обходити територію Майдану, щоб не потрапити в неприємну історію. Кияни скаржаться мені, що сьогоднішній Майдан спотворює зовнішній вигляд міста, створює транспортні проблеми і безліч незручностей, а головне - став небезпечним місцем", - заявив Кличко.

Він зазначив, що у час, коли на сході України триває війна, в центрі столиці "не вистачало ще п'ятої колони".

Київський мер підкреслив, що виступає проти силового згортання наметів на Майдані і вдячний тим, хто погодився згорнути намети, але є й ті, які не хочуть домовлятися і мирно йти з Майдану, "висуваючи абсурдні аргументи і влаштовуючи провокації".

"Очевидно ті, хто сьогодні не погоджуються переселятися, мають якусь мету. У нас є інформація, що окремі політичні сили підігрівають ситуацію, вони фінансують і завозять нових людей на Майдан, щоби і надалі в центрі столиці панував безлад і протистояння. Інакше як пояснити те, що ми домовляємося з людьми, що вони згортають намет і йдуть з Майдану, а наступного дня відбувається "ротація" і в цьому наметі вже нові люди з новими вимогами?" - зазначив Кличко.

Він наголосив, що сьогодні його основна мета як міського голови - забезпечити безпеку і спокій киянам та розпочати необхідні реформи у Києві.

"Поки на сході країни тривають бойові дії і гинуть люди, не треба підливати масла у вогонь у Києві. Порядок на Майдані ми наведемо, а провокаторам і тим, хто за ними стоїть, доведеться відповідати", - підкреслив Кличко.