ua en ru

Кличко розпорядився перейти на надзвичайний режим роботи через пожежі під Києвом

Кличко розпорядився перейти на надзвичайний режим роботи через пожежі під Києвом Фото: Віталій Кличко

Сьогодні в навчальних закладах столиці буде скорочений день

Мер Києва Віталій Кличко дав розпорядження санітарно-епідеміологічній, медичній та службі з надзвичайних ситуацій перейти на надзвичайний режим роботи у зв'язку із тлінням торфовищ у Київській області і пожежею в лісі під Броварами. Про це Кличко заявив журналістам перед засіданням Київради, повідомили у прес-службі КМДА.

"Сьогодні вранці Київ прокинувся в густому їдкому тумані. У зв'язку з екологічною ситуацією у столиці, яка склалася в результаті того, що під Києвом горять торфовища і ліс, міська влада звертається до киян максимально обмежити присутність на відкритому повітрі. Особливо людям із захворюваннями дихальних шляхів, серцево-судинними захворюваннями", - зазначив Кличко.

Також мер Києва додав, що за результатами ранкової наради дав розпорядження всім службам: санітарно-епідеміологічній, надзвичайних ситуацій, медичній - перейти на надзвичайний режим роботи, зокрема контролювати ситуацію в місті як з інформування населення про заходи безпеки, так і щодо надання необхідної медико-санітарної допомоги всім, хто звертається, а також з миття київських вулиць.

"Всі ці заходи запроваджуються, але їхній режим має бути більш ефективним і скоординованим. Кілька днів тому ми також запровадили більш інтенсивне поливання вулиць у столиці", - зазначив мер Києва.

Крім того, Кличко зазначив, що сьогодні у навчальних і виховних закладах столиці буде скорочений день.

Нагадаємо, через смог у Києві у школах призупиниться навчальний процес.