ua en ru

Кличко закликав нардепів від "Свободи" здати мандати через інцидент з головою НТКУ

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко звернувся до народних депутатів фракції "Свобода", які силою змусили написати заяву про звільнення виконуючого обов'язки керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова, з вимогою скласти депутатські мандати

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко звернувся до народних депутатів фракції "Свобода", які силою змусили написати заяву про звільнення виконуючого обов'язки керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова, з вимогою скласти депутатські мандати. Про це повідомила прес-служба партії "Удар".

"Оцінку професійної діяльності Пантелеймонова повинні давати суспільство і правоохоронні органи. А не народні депутати силовими методами. Те, що влаштували кілька народних депутатів, увірвавшись на Національну телекомпанію України, інакше як дикістю і беззаконням не назвеш. Українці змінювали владу в державі саме через беззаконня і відсутність справедливості", - йдеться у зверненні Кличка.

На думку лідера партії "Удар", цей випадок не повинен лишитися безкарним.

"Народні депутати від "Свободи" - усі без винятку - які застосували силу, повинні скласти мандати", - наголосив Кличко.

Також він підкреслив, що дії депутатів від "Свободи" має розслідувати прокуратура - відкрито і прозоро.

"Суспільство чекає правової оцінки безчинству нардепів і притягнення їх до відповідальності. Переконаний, що таким вчинкам народних депутатів немає пояснення і виправдання. Україні не потрібні політичні мародери," - підкреслив Кличко.